Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Polițiștii sătmăreni au fost la datorie de Sărbătorile Pascale
Poliția Satu Mare  - Marti, 3 Mai 2016

În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca poliţiştii să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

În acest context, I.P.J. Satu Mare a acţionat cu peste 530 de poliţişti în teren, iar măsurile luate pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătorile pascale și de minivacanța de 1 Mai.

Poliţiştii aflaţi la datorie au avut ca prioritate prevenirea şi descurajarea evenimentelor care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia rapidă, în caz de sesizare, cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, polițiști de investigații criminale, de la transporturi şi de la alte structuri s-au aflat în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

În perioada 30.04-02.05.2016,  poliţiştii sătmăreni au depistat 20 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 6  au fost prinse în flagrant.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 391 sancţiuni, în valoare de 47 600 lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea legislaţiei referitoare la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20 400 lei.

Totodată, poliţiştii au retras 2 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 5  permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Tags: politisti  datorie  sarbatori  
903 vizite
Distribuie pe