Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Internațională Împotriva Consumului de Droguri
CPECA Satu Mare  - Joi, 23 Iunie 2016

În data de 22 iunie 2016, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare a organizat o serie de evenimente pentru informarea, conştientizarea şi educarea populaţiei cu privire la problematica drogurilor din România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri:

- stand de informare şi expoziţie de desne cu tematică antidrog (CPECA Satu Mare)

- Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare în colaborare cu inspector superior Toduţ Ioan de la Biroul Vamal Halmeu au realizat o demonstraţie de intervenţie, imobilizare şi depistare substanţe ilegale în bagaje, cu ajutorul câinelui Speedy, câine special antrenat pentru depistarea drogurilor.

-  Voluntarii organizaţiei Crucea Roşie - filiala Satu Mare, coordonaţi de doamna Rodica Borlan, au făcut o demonstraţie de acordare de prim ajutor şi resuscitare, în cazul unei intoxicaţii datorate consumului de droguri.

-  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare – Biroul de analiză şi prevenire a criminalităţii, a facilitat participanţilor testarea ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

–  copiii şi tineri au interacţionat cu câinele de serviciu Athos, câine specializat în depistarea migranţilor şi participant la diverse misiuni internaţionale sub egida FRONTEX, coordonat de Ag. şef adj. Hanus Pavel,  din cadrul SPF Halmeu.

- reprezentanţii Palatului Copilor Satu Mare,  cercul de muzică uşoară şi dans modern au realizat un moment artistic coordonat de prof. Gal Anamaria şi Raţiu Adina.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai ANA atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

 

Tags: ziua internationala  trafic ilicit  dragori  consum  
1755 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Jaf armat la RDS - UPDATE