Locale Altele
Luni, 20 Februarie 2017
Luni, 20 Feb 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amenzi de 7.000 lei pentru transport ilegal de lemne
Poliția Satu Mare  - Joi, 17 Noiembrie 2016

Poliţiştii sătmăreni acționează în această perioadă pentru protejarea fondului forestier precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul silvic.

Astfel, miercuri, la orele 12.00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în localitatea Turț, au oprit pentru control un ansamblu  tractor-remorcă încărcat cu material lemons.

La controlul efectuat, s-a constatat că transportatorul nu deținea asupra sa documente de proveniență și de transport pentru încărcătură. Mai mult decât atât, nici tractorul și nici remorca nu erau înmatriculate sau înscrise în circulație.

În acest context, celui de la volan, un tânăr de 18 ani din Turț, i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate/neînregistrate.

Pentru lipsa documentelor de însoțire prevăzute de lege, tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemons, în cantitate 5 mc a fost ridicat în vederea confiscării.

Și polițiștii din Tășnad au acționat în cursul zilei de ieri pentru verificarea legalității transportului și comercializării materialului lemons, pe raza de competență.

Astfel, a fost identificat în trafic un conducător auto de 30 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj, care transporta cu o autoutilitară 2 mc de material lemons pentru care nu deținea documente de proveniență.

De asemenea, a mai fost identificat un bărbat din comuna Săcășeni, județul Satu Mare, care transporta cu un autovehicul 1,6 mc lemne de foc, fără documente de proveniență.

În ambele situații, cei în cauză au fost sancționați contravențional în baza Legii 171/2010, cu amenda de 3.000 lei. Ca masură complementară, materialul lemons transportat a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Ocolului Silvic Tășnad.

Tags: transport ilegal  lemne  amenzi  
170 vizite
Distribuie pe

Patru tineri au furat dintr-un magazin din Gherța Mare
Vineri, 17 Februarie 2017
Patru tineri cu vārste cuprinse īntre 16 și 18 ani din Gherța Mare, bănuiți de spargerea unui magazin sătesc, au fost identificați de polițiști. Īn cursul zilei de joi, poliţiştii Secției Rurale Gherța Mică au identificat patru tineri, unul de 16 ani, doi de 17 ani și unul 18 de ani.   continuare

Rupt de beat la volan și cu permisul anulat
Vineri, 17 Februarie 2017
Joi, īn timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 194, poliţiştii Secției Rurale Carei, au oprit īn jurul orei 22.30, un autoturism ce se deplasa pe raza localităţii Ghilvaci. La volanul maşinii a fost identificat un bărbat de 53 ani.   continuare

Amendați cu 6.000 lei pentru transport ilegal de lemne
Vineri, 17 Februarie 2017
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Carei īn cooperare cu cei din cadrul Secţiei Rurale Carei, au acţionat joi pe raza localității Ghilvaci pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor īn domeniul silvic. Īn acest context au fost identificați doi bărbați care transportau cu autovehicule material lemnos fără īndeplinirea condițiilor.   continuare

Un tānăr din Carei a furat bunuri dintr-un autocar
Joi, 16 Februarie 2017
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Carei au reușit īn cursul zilei de miercuri 15.02.2017, īn urma activităților specifice desfășurate, identificarea unui bărbat de 23 de ani din Carei...   continuare

A tăiat ilegal arbori
Joi, 16 Februarie 2017
Joi, īntre orele 14:00-16:00, polițiștii Postului de Poliție Homoroade, īmpreună cu specialiști silvici din cadrul Districtului Silvic Oțeloaia, au organizat și desfășurat o acțiune pe linie silvică, pe raza comunei Homoroade, pentru prevenirea tăierilor ilegale și a furturilor de material lemons.   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro