Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie de prevenire a furturilor din locuințe
Poliția Satu Mare  - Duminica, 27 Noiembrie 2016

Poliţia Română derulează în această perioadă campania de prevenire a furturilor din locuinţă şi societăţi comerciale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”.

Campania se desfășoară la nivel naţional, până la finele anului 2016, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S), în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.)

Demersul se înscrie în prioritatea naţională “prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului” şi abordează două categorii de infracţiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip, respectiv furturile din locuinţă şi cele din societăţi comerciale.

În cadrul campaniei au fost realizate și vor fi distribuite la nivel național. 10.000 de broşuri şi 2.000 de afişe, adresate cetăţenilor.

La o întalnire organizată cu Asociația Județeană a Pensionarilor, într-o incintă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi poliţişti ai Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică,   i-au informat pe membrii asociației, prezenți la întalnire,  cu măsurile care pot fi  utilizate pentru a-şi proteja locuinţa împotriva furturilor, cunoscut  fiind faptul că furturile din locuințe provoacă pe langă daune materiale semnificative și un impact emoțional negativ asupra victimelor. 

Atât proprietarii de locuințe, cât și administratorii de societăți comerciale sunt sfătuiți să apeleze la serviciile de consultanță ale firmelor specializate în evaluarea riscului de securitate pentru a alege soluția potrivită de protecție a locuinței și afacerii. Îmbinarea mijloacelor de protecție mecanică (grilaje, încuietori) cu cele de protecție electronice (detectoare pentru spargere de geamuri, detectoare de prezență, camere de supraveghere, etc.) este esențială în protejarea dumneavoastră, a bunurilor dumneavoastră și a afacerii dumneavoastră.

Campania va fi orientată către două grupuri ţintă - primul este constituit din posesorii de locuinţe în mediul urban, dar şi case de vacanţă în mediul rural, iar cel de-al doilea este reprezentat de administratorii de societăţi comerciale. Mesajele preventive vor fi transmise acestora prin intermediul principalelor mijloace de informare, dar şi în cadrul unor întâlniri directe organizate de polițiști cu grupurile țintă.

În baza datelor obținute în urma realizării Anchetei privind siguranţa publică de  către Institutul pentru Prevenirea Criminalității în colaborare cu Institutul Național de Statistică, în referire la la măsurile pe care populaţia le utilizează pentru a-şi proteja locuinţa împotriva furturilor, a fost întocmit următorul clasament :

 

Câine de pază

42,8%

Uşă metalică

34,3%

încuietori speciale la uşi

34,2%

Interfon

32,4%

Eu şi vecinii ne supraveghem reciproc casele

25,9%

Iluminat de siguranţă

12,7%

Gard amenajat împotriva escaladării

7,8%

Grilaje la ferestre

6,6%

încuietori speciale la ferestre

4,8%

Grilaje la uşi

4,4%

Sistem de alarmă

3,5%

Monitorizare video

0,9%

Paznic

0,5%

Patrule organizate de locuitorii din zonă

0,5%

Firme de pază/protecţie

0,4%

Armă de foc pentru autoapărare

0,1%

 

Conform unor studii realizate de companiile de securitate, mai puţin de 5% dintre casele particulare din România sunt prevăzute cu sisteme de alarmă, aspect confirmat şi de rezultatele sondajului.

Acțiunile de prevenire a furturilor din locuințe și societăți comerciale vor continua prin grija polițiștilor atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

 

 

Tags: politie  campanie de prevenire  furturi din locuinte  
738 vizite
Distribuie pe