Locale Altele
Sambata, 13 August 2022
Sam, 13 Aug 2022
Brazi de Crăciun confiscați de polițiștii sătmăreni
Poliția Satu Mare  - Marti, 20 Decembrie 2016

Polițiștii sătmăreni acționează în aceste zile pentru prevenirea comiterii unor fapte care contravin legislației silvice, în ceea ce privește recoltarea, transportul și comercializarea materialului lemnos și în special a pomilor de Crăciun.

În vederea prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul și comercializarea materialului lemnos, în data de 19.12.2016, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au  desfășurat  acțiuni de control în locurile în care se comercializează pomi de Crăciun.

Cu această ocazie au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei, conform Legii 171/2010, și au fost ridicați în vederea confiscării  56 pomi de Crăciun de diferite dimensiuni, oferiți spre comercializare fără documente corespunzătoare. Brazii au fost predați în custodie Ocolului Silvic Satu Mare.

Polițiștii Secției Rurale Beltiug, au identificat ieri 19.12.2016, în jurul orei 08,30, un bărbat de 46 ani, din localitatea Bolda, județul Satu Mare, în timp ce transporta fără forme legale, cu un atelaj, cantitatea de aproximativ 1,5 mc lemn de foc, provenit prin taierea la cioată.

Din verificări s-a stabilit că materialul lemnos a fost tăiat ilegal din fondul forestier al localității, astfel că atât materialul lemnos, mijlocul de transport,  cât și  un motoferastrău, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând ca în funcție de evaluarea valorică a prejudiciului, să se dispună masuri legale.

Tags: brazi  craciun  confiscati  politie  
1042 vizite
Distribuie pe