Locale Altele
Sambata, 15 Decembrie 2018
Sam, 15 Dec 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Controale la deținătorii de arme
Poliția Satu Mare  - Luni, 6 Februarie 2017

În acest sfârșit de săptămână,  polițiștii specializați ai  Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase,  în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități  pentru identificarea deţinătorilor ilegali de arme, respectiv  pentru verificarea  respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare.

Astfel, sâmbătă, a fost identificat un sătmărean de 36 ani, care deținea la domiciliu o pușca cu aer comprimat, având valabilitatea permisului de armă expirată.

Cel în cauză s-a ales cu un  dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de nedepunerea armei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data depășirii valabilității permisului de armă,  faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin 6 din Codul Penal, iar  pușca cu aer comprimat a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În același context, s-au efectuat controale la trei deținători legali de arme și muniții privind modul de asigurare a armelor și munițiilor, ocazie cu care unuia dintre ei  i s-a anulat dreptul de port și folosire arme și muniții neletale.

În ceea ce privește verificarea  respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare, în data de 05.02.2017,  s-a efectuat un control pe fondul cinegetic 24 Beltiug, ocazie cu care a fost identificat un participant la o partidă de vânătoare colectivă autorizată, care nu deținea asupra lui permisul de vânătoare. Cel în cauză a  fost sancționat contravențional conform Legii 407/2006, cu o amendă în valoare de 750 lei . 

Tags: controale  detinatori de arme  
406 vizite
Distribuie pe