Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Evazionist din Negrești-Oaș, trimis în judecată
PT Satu Mare  - Marti, 7 Februarie 2017

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Moldovan Gheorghe Octavian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea de operaţiuni fictive, prev. de art. 9 al. 1, lit.c din L.241/2005 cu aplic.art. 5 C. pen.

Moldovan Gheorghe Octavian – administrator de drept şi de fapt la SC. A&A Mineral Rocks SRL Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, a dispus în luna decembrie 2012 înregistrarea în contabilitatea societăţii a unei facturi fiscale emisă în numele unei societăţi „fantomă” în valoare de  99.820 lei, reprezentând achiziţia fictivă a unor servicii nereale, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 32.200 lei (19.320 lei – TVA şi 12.880 lei – impozit pe profit ).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Tags: evazionist  judecata  evaziune fiscala  
747 vizite
Distribuie pe