Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O călăuză şi doi migranţi irakieni au fost opriți la frontieră
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Miercuri, 8 Februarie 2017

Luni, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, jud. Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea celor două persoane, constatându-se că acestea sunt cetăţenii irakieni M.H. şi K.D., cu vârste de 41 şi 38 ani.

 La scurt timp, autoturismul din care au coborât cele două persoane a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se B.A., apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că B.A. i-a călăuzit pe M.H. şi K.D. până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, aceștia intenţionând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

M.H. şi K.D. sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar B.A. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totodata, pe numele lui B.A. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tags: irakieni  calauza  migranti  
520 vizite
Distribuie pe