Locale Altele
Joi, 9 Iulie 2020
Joi, 9 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru turci și un cetăţean din Bangladesh, depistați pe raza localităţii de frontieră Tarna Mare
ITPF Sighetu Marmației  - Joi, 23 Februarie 2017

Acţiunile pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate de către poliţişti de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei, continuă.

Astfel, în data de 21 februarie a.c., în jurul orei 9.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Tarna Mare, județul Satu Mare, a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Tarna Mare, un autoturism în care se aflau cetăţenii turci S.O. de 50 de ani şi  A.S. de 52 de ani, care nu îşi justificau prezența în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la cercetarea zonei, iar la aproximativ 500 de metri de la frontiera de stat cu Ucraina au depistat un grup format din cinci persoane de origine afro-asiatică care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din patru cetăţeni turci, un bărbat și o femeie, în vârstă de 35 și 31 ani și cei doi copii ai acestora cu vârste de 2, respectiv 3 ani. De asemenea, din grup mai făcea parte un bărbat din Bangladesh, în varstă de 31 ani.

Polițiștii de frontieră au mai stabilit că cei cinci migranți au trecut frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. Acestia, urmau sa fie preluati de către cei doi cetățeni turci, S.O. şi A.S.  și călăuziti până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Cei cinci cetățeni care făceau parte din grupul de migranți au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi cetățeni turci din autoturism sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, Tribunalul Satu Mare emițând pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tags: migranti  turci  frontiera verde  tarna mare  
955 vizite
Distribuie pe