Locale Altele
Duminica, 18 August 2019
Dum, 18 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sancționați pentru transport ilegal de material lemnos
Poliția Satu Mare  - Luni, 27 Februarie 2017

Pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale și a transportului de material lemnos fără acte de proveniență, polițiștii sătmăreni au organizat acțiuni menite să descurajeze ilegalitățile în acest domeniu. Două autoutilitare și două căruțe, folosite la transporturi ilegale, au fost confiscate.

În data de 24.02.2017, acționând pe drumurile de acces spre fondul forestier, în baza planului de acțiune ,,Scutul Pădurii”, polițiștii Postului de Poliție Pișcolt au identificat în jurul orei 17.00 două atelaje hipo care transportau material lemnos.

Căruțașii, doi bărbați de 30 respectiv 37 de ani din Pișcolt, nu dețineau documente de proveniență și transport, astfel că pe lângă amenda contravențională de 5.000 lei, atât lemnul transportat cât și căruțele, au fost ridicate în vederea confiscării

În seara zilei de 25.02.2016, în jururl orei 21.15, polițiștii Secției  Rurale Beltiug și cei ai Poliției Oraș Ardud, au identificat pe DN 19, între localitățile Rătești și Beltiug, un conducător auto de 51 de ani din Socond, la volanul unei autoutilitare cu care transporta material lemons.  

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență pentru cei aproximativ 2 mc de material lemons transportat, pe lângă amenda contravențională, s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a autoutilitarei și a încărcăturii.

Patrula de ordine și siguranță publică a Poliției Municipiului Satu Mare, formată din polițiști și jandarmi, a oprit în data de 26.02.a.c. în jurul orei 06.00 o autoutilitară care transporta material lemons. Din verificări, a rezultat că cel de la volan, un tânăr de 20 de ani din localitatea Săbișa, județul Maramureș, cu rezidența în Sătmărel, transporta ilegal material lemons. Extinzându-se verificările, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În acest context, pe lângă amenda contravențională de 5 000 lei, confiscarea autoutilitarei și a materialului lemons,  tânărul s-a ales și cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Tags: transport ilegal  material lemnos  amenzi  sanctiuni  
475 vizite
Distribuie pe