Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trei solicitanți de azil din Iran, opriți la frontiera cu Ungaria
Polția de Frontieră Satu Mare  - Miercuri, 29 Martie 2017

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetățeni iranieni, solicitanți de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Marți, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare si ai Sectorului P.F. Petea au organizat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră au observat pe comunicația Satu Mare - Petea trei persoane de origine afro-asiatică care au coborât dintr-un taxi și se îndreptau spre frontiera de stat cu Ungaria.

La aproximativ 150 de metri de linia de frontieră aceștia au fost reținuți de oamenii legii. Bărbații, care nu-și justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni iranieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, solicitanți de azil pe teritoriul României.

Aceștia intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar la final se vor lua măsurile legale ce se impun.

 

Tags: iranieni  azil  frontiera  
1105 vizite
Distribuie pe