Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tânără păcălită de o așa-zisă ghicitoare
Poliția Satu Mare  - Joi, 22 Iunie 2017

O tânără de 18 ani, din comuna Culciu, a reclamat în ziua de 21.06 a.c., în jurul orei 17.00 faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Acesta a relatat poliţiştilor că o femeie necunoscută  a abordat-o în timp ce se afla pe bulevardul Independenţei din Satu Mare şi  s-a oferit să-i ghicească viitorul.  Ca mod de operare, în astfel de situaţii, escrocii  solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile.

În acest caz, victima a rămas fără un telefon mobil şi de suma de 500 lei.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor  măsuri preventive:

  -   Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

Adoptaţi măsuri minime de autoprotecţie şi manifestaţi  atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care vă abordează;

Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora,  în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

 

 

Tags: inselaciune  tanara pacalita  
809 vizite
Distribuie pe