Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Percheziții la contrabandiștii de țigări. Două persoane au fost reținute.
Poliția Satu Mare  - Joi, 2 Noiembrie 2017

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat în această dimineață, 2 noiembrie a.c., două percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 4 persoane bănuite pentru infracțiunea de contrabandă, prin colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, au efectuat 2 percheziții domiciliare.

În urma activităților desfășurare au fost conduși la sediul poliției 3 persoane în vederea audierii, iar față de două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 38 de ani, și o femeie, de 45 de ani, ambii din municipiul Satu Mare, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale desfășurată de suspecți.

Tot în cursul zilei de azi, 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare  a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea eficientizării activităţii de prevenire si combatere a fenomenului evazionist ce se manifesta cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului Satu Mare acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate, ocazie cu care au fost verificați un număr de  62 de agenți economici.

Ca urmarea a neregulilor constatate, s-au aplicat 14 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32 500 de lei, din care 13 sancțiuni la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și 1 sancțiune la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, ca urmare a identificării la punctele de lucru a agenților economici verificați a unor sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparate de marcat electronice fiscale și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1 539 de lei.

În activitățile desfășurate au fost angrenați luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiști de la structura de ordine publică și criminaliști.

 

Tags: perchezitii  contrabandisti  tigari  retinuti  
475 vizite
Distribuie pe