Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Traficanţi de droguri, trimişi în judecată
Leontina Volosciuc  - Luni, 1 Iunie 2009

Cercetaţi pentru trafic şi consum ilicit de droguri, opt tineri sătmăreni au fost trimişi în judecată, dintre care 3 în stare de arest preventiv, fiind desfăşurate de asemenea patru percheziţii domiciliare şi acţiuni de prindere în flagrant.

În cursul anului 2008, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare s-au sesizat cu privire la existenţa pe raza judeţului a unei grupări de criminalitate organizată, cu preocupari infracţionale pe linia  traficului şi consumului ilicit de droguri.

Gruparea avea legături transfrontaliere, drogurile fiind introduse în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, iar apoi distribuite contra sumei de 70 euro/ gram  pe raza localităţilor limitrofe comunei Halmeu şi a municipiului Satu Mare.

Ancheta în acest caz a fost finalizată la data de 6 aprilie prin  organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant. În contextul acestor acţiuni, au fost reţinuţi doi tineri de 21, respectiv 19 ani, ambii din Halmeu, în timp ce intenţionau să vândă cantitatea de
18 grame metamfetamină, substanţă clasificată în categoria drogurilor de mare risc.

În cursul aceleiaşi zile au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai grupării, faţă de care D.I.I.C.O.T.- Satu Mare a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior instanţa de judecată emiţând mandate de arestare pe numele a trei dintre aceştia.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate au fost confiscate mai multe cantităţi şi tipuri de droguri, respectiv amfetamină si metamfetamină, droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea de “speed”, precum şi cannabis.

Tags: traficanti  droguri  trimisi  judecata  
1261 vizite
Distribuie pe