Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au absentat de la școală să vândă petarde
Poliția Satu Mare  - Joi, 14 Decembrie 2017

Luni, polițiștii de ordine publică din cadrul Serviciului de Ordine Publică ai I.P.J. Satu Mare, ai Polițiilor municipale și orășenești, Carei, Tășnad și Negrești Oaș, au organizat și desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, a consumului de alcool și de tutun în rândul elevilor și pentru combaterea indisciplinei elevilor în zona unităților de învățământ preuniversitar.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au legitimat în jur de 60 de persoane, au depistat peste 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri și au verificat aproximativ 50 de unități economice.

Totodată, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.800 de lei și au fost constatate 4 infracțiuni.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad, au depistat doi elevi de 15, respectiv 16 ani, unul din comuna Cehal, iar cel de al doilea din comuna Santău, care au părăsit nemotivat perimetrul școlii și care dețineau asupra lor, în vederea comercializării, materiale pirotehnice.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi minori ar fi achiziționat materialele pirotehnice de la un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Santău, fiind ridicate în vederea confiscării peste 600 de petarde.

Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice de către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani. 

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Tags: absenta  elevi  petarde  vanzare  
639 vizite
Distribuie pe