Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Contrabandiștii de țigări și alcool s-au ales cu amenzi de mii de lei
Poliția Satu Mare  - Joi, 5 Aprilie 2018

În scopul eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, în data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare  a Criminalității Economice, au desfăşurat, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare - Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban acţiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate  11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.300 de lei, din care 10 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii  și o sancțiune la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 720 fire țigarete de proveniență Ucraina, 140 litri alcool și suma de 1 210 de lei.

Tags: amenzi  contrabandisti  acool  tigari  
838 vizite
Distribuie pe