Locale Altele
Vineri, 3 Iulie 2020
Vin, 3 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii sunt ameninţaţi de traficanţii de ţigări
Florin Răchitan  - Joi, 9 Iulie 2009

Infracţionalitatea ia amploare în judeţul Satu Mare, iar interlopii sunt din ce în ce mai îndrăzneţi, în condiţiile în care statul de drept o ia la vale, iar cetăţenii se simt din ce în ce mai puţin în siguranţă.

 

Potrivit bilanţului pe prima jumătate a anului 2009 al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, prezentat de comandantul unităţii, Gheorghe Avram, adjunctul acestuia, Dorel Gheţea, şi purtătorul de cuvânt Cristian Silaghi, pe fondul crizei economice au reapărut infracţiuni pe care le credeau dispărute cam din anii ’90, respectiv furturile de alimente, de produse agricole, furturi din locuinţe şi alte „găinării”.

 

Pentru a contracara cumva acest fenomen, un număr de 40 de jandarmi patrulează zilnic, în echipe mixte cu poliţişti, în cartierele oraşelor Satu Mare, Tăşnad şi Negreşti-Oaş, în cadrul planului de acţiune „Strada 2009”.

 

Un efect al acestor patrulări a fost creşterea numărului de amenzi aplicate vânzătorilor de ţigări de contrabandă din pieţele sătmărene, ceea ce a atras imediat mânia interlopilor care controlează această afacere.

 

Mai mulţi jandarmi au fost ameninţaţi, prin intermediari, de către mafioţi, iar replica jandarmilor nu a întârziat: comandantul promite controale mai multe şi mai dese în pieţele din Satu Mare.

Tags: jandarmi  amenintare  traficanti  tigari  
1117 vizite
Distribuie pe