Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
I-a promis că-i rezolvă să-i crească pensia
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Iulie 2009

Un tânăr sălăjean a înşelat o bătrână din Supuru de Jos, luându-i 110 lei şi promiţându-i că va rezolva să-i crească pensia.

Romulus Vaszi, în vârstă de 25 de ani, s-a dat drept angajat al Casei Judeţene de Pensii şi nu i-a fost greu s-o înşele pe Floarea Bâle, în vârstă de 75 de ani, care nu ştie nici să citească.

Ea a semnat un act despre care credea că e necesar pentru majorarea pensiei, dar care, era, de fapt, un formular de contract de salubrizare, fără nici o utilitate pentru pensionara din Supuru de Jos.

 

Înşelăciunea a fost descoperită de sora bătrânei, care a anunţat autorităţile şi au pus la cale împreună o strategie pentru prinderea tânărului, profitând de faptul că acesta trebuia să se întoarcă la casa bătrânei pentru a mai primi nişte bani.

 

Poliţiştii l-au prins pe Romulusz Vaszi în timp ce încerca să părăsească localitatea şi în timpul interogatoriului au aflat şi despre alte fapte comise de el în mai multe oraşe din ţară. De exemplu, odată s-a îmbrăcat în haine preoţeşti şi a furat 10.000 de lei din casa unei persoane din Şimleul Silvaniei, după ce i-a promis că îi va cumpăra casa.

 

Judecătoria Zalău a emis pe numele său mandat de arestare în lipsă, astfel că poliţiştii sătmăreni l-au dus direct în arest.  

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Roxana Cristea, a declarat că pentru înşelăciune şi fals privind identitatea sălăjeanul riscă să stea după gratii timp de 15 ani.

Tags: pensionara  inselata  salajan  
1234 vizite
Distribuie pe