Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Contrabandiștii de țigări din Piața Someș, amendați de jandarmi
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 5 Decembrie 2018

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei acţiuni de combatere a comerţului ilicit în pieţele din municipiul Satu Mare jandarmii sătmăreni au aplicat patru amenzi în valoare de 1.200 de lei în temeiul Legii 61 / 1990 – referitoare la încălcarea unor norme de convieţuire socială, 2 avertismente scrise în baza Legii nr. 12 / 1990 - referitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 amenzi în valoare de 500 de lei fiecare în temeiul aceleiaşi Legi.

Cu această ocazie au fost ridicate în vederea confiscării 126 de pachete de ţigarete care nu aveau marcaj fiscal corespunzător.

Totodată, în timpul desfăşurării acţiunii punctuale, în toaleta din incinta pieţei, jandarmii sătmăreni au descoperit un sac de plastic în care se aflau 45 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pentru a preveni unele aspecte nedorite, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente.

Tags: contrabandisti  tigari  piata  amenzi  
1125 vizite
Distribuie pe