Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Polițiștii sătmăreni și-au făcut planul de amenzi în mini-vacanța de Crăciun
Poliția Satu Mare  - Joi, 27 Decembrie 2018

În perioada vacanței de Crăciun, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică și de combatere și prevenire a accidentelor rutiere, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, în perioada 21 – 26 decembrie, pe lângă măsurile de menținere a ordini publice și de fluidizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat în total peste 310 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 86.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județ în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, precum și pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care au aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48.200 de lei, au reținut 9 de permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni rutiere în flagrant.

Iar polițiștii de ordine publică au aplicat aproximativ 110 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, în valoare de peste 27.800 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 6.800 de bucăți de articole pirotehnice, ocazie cu care au întocmit 3 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de deținerea de materiale pirotehnice fără drept.

Șoferi aflați sub influența alcoolului depistați de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au depistat mai mulți bărbați, care se aflau la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 22 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit în trafic, pe raza comunei Apa, un autovehicul condus de un tânăr, de 26 de ani, din județul Satu Mare.

În urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei de la volan a rezultat o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Iar polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat în trafic la data de 22 decembrie, în jurul orei 02.40, pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat de 31 de ani, din comuna Doba, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul alcooltest a persoanei de la volan a relevat o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Și la data de 24 decembrie, polițiștii rutieri au depistat la volanul unui autoturism în municipiul Satu Mare, un sătmărean de 30 de ani, care fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice  unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Conducere fără permis

Două persoane de 42, respectiv 18 ani, au fost identificate de polițiști la volanul unor autovehicule fără a poseda permise de conducere de nici o categorie.

La data de 22 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud au depistat pe strada Avram Iancu din localitate un bărbat de 42 de ani la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Iar la data de 23 decembrie, patrula de siguranță publică din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad a depistat un tânăr de 18 ani, din localitatea Supuru de Sus, care se afla la volanul unui autoturism în aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere.

În ambele cauze a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

 

Tags: amenda  politie  craciun  
1205 vizite
Distribuie pe