Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soț și soție prinși în flagrant cu 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Vineri, 21 Iunie 2019

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș au depistat doi cetăţeni români, soţ şi soţie, care încărcau într-un autoturism ţigări provenite din contrabandă.

Astfel, in urma acţiunii  au fost confiscate 15.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 180.000 lei, şi indisponibilizat autoturismul folosit în activitatea infracţională .  

În data de 20 iunie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș-judeţul Satu Mare a observat, la un imobil nelocuit din comuna Cămârzana, la aproximativ 2.500 metri de frontieră, o persoană care încărca într-un autoturism mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanei respective, constatându-se că este un cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. În interiorul autoturismului, bărbatul încărcase deja șase colete cu țigări, iar în imobil au mai fost observate alte colete. Ulterior, pe timpul derulării cercetărilor, cu acordul proprietarului imobilului,  polițiștii de frontieră au verificat incinta acestuia, unde au fost descoperite alte 24 de colete cu țigări.

De asemenea, în imediata apropiere a zonei, într-un alt autoturism, polițiștii de frontieră au identificat-o și pe soția celui care a fost surprinsă încărcând baxurile cu țigări în mașină. Aceasta avea rolul de a supraveghea zona.

Cele două persoane, autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost duse la sediul Sectorului P.F. Negrești Oaș pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, fără timbru, de proveniență ucraineană, în valoare de 175.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul depistat cu ţigări, un Seat Alhambra în valoare de 9.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negrești Oaș.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii de frontieră efectuează în continuare verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale
Tags: flagrant  cotrabandisti  tigari  
448 vizite
Distribuie pe