Locale Altele
Duminica, 14 Aprilie 2024
Dum, 14 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Florin Răchitan  - Duminica, 23 August 2009

Telenovelele ţigăneşti de pe „Acasă” sunt poveşti de adormit copiii pe lângă aventurile prin care trec în aceste zile Ionel Rostaş, zis Biuţa, şi gaşca lui.

 

Fiul celebrului samsar Bia este acuzat de procurori de ucidere din culpă după ce aceştia au dovedit în faţa instanţei că el a condus BMW-ul implicat în teribilul accident din dimineaţa zilei de 8 august, în urma căreia şi-a pierdut viaţa un prieten de-al lui, un tânăr de 19 ani.

 

Potrivit poliţiştilor, un Volkswagen care ieşea de pe strada Muşeţel pe Drumul Careiului nu a acordat prioritate BMW-ului, care se pare că circula cu viteză mare, şi l-a proiectat într-un stâlp. În urma impactului, tânărul Viorel Şerban, care era pasager în BMW, şi-a pierdut viaţa.

 

Încă din dimineaţa respectivă atât şoferul Volkswagenului, cât şi alţi martori au declarat că Biuţa se afla la volanul BMW-ului în momentul producerii accidentului, dar acesta a scos-a la înaintare pe prietena sa, Alina Scurtu, care a susţinut de la bun început că ea ar fi fost şoferiţa.

 

Dacă poliţiştii ar fi înghiţit povestea, Biuţa avea toate şansele să scape, având în vedere faptul că băuse toată noaptea la o petrecere, dar iniţial nu se putea dovedi faptul că el ar fi condus maşina. Poliţiştii au făcut însă teste ADN care l-au incriminat pe Biuţa, după care l-au reţinut pe acesta, împreună cu trei prieteni, Alina Scurtu, Daniel Şuta şi Molnar Istvan, despre care se ştia iniţial că se aflau în BMW în dimineaţa de pomină.


 

După o zi întreagă de audieri, cei trei prieteni au recunoscut în faţa procurorilor că Biuţa a fost cel care s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului. Ba mai mult, Alina Scurtu a şocat pe toată lumea când a afirmat că ea, de fapt, nici nu s-a aflat în maşină în dimineaţa respectivă, fiind chemată de urgenţă de Biuţa imediat după producerea accidentului.

 

Ea nu realizase iniţial în ce se implică şi a acceptat să-şi asume responsabilitatea, mizând pe faptul că nu consumase alcool, iar pentru a fi mai credibilă în ochii poliţiştilor care făceau cercetări la faţa locului, ea s-a lăsat mânjită cu sânge pe faţă. În cursul audierilor şi-a dat seama, însă, că riscă ani grei de închisoare dacă-şi susţine declaraţia iniţială, aşa că s-a răzgândit.

 

La fel au procedat şi ceilalţi doi prieteni ai lui Biuţa, care au afirmat că au susţinut declaraţiile iniţiale ale Alinei Scurtu fiindcă le-a fost frică de Biuţa.
 

 

În seara zilei de vineri a început scandalul la Tribunal. Mandatele de reţinere pentru 24 de ore ale celor patru suspecţi tocmai expiraseră, dar procurorul întârzia în mod suspect să-i prezinte pe învinuiţi în faţa instanţei, astfel că Bia şi-a scos fiul din clădire şi duşi au fost. Ceilalţi trei au rămas de bunăvoie în Tribunal, aşteptând să li se comunice o decizie privind soarta lor, ceea ce a scandalizat rudele lor.

 

Judecătorul care s-a ocupat de caz a amânat comunicarea deciziei până sâmbătă după-amiază, oferindu-i lui Biuţa timp berechet să dispară din oraş. Când a emis mandat de arestare pe numele lui Ionel Rostaş, acesta nu a mai fost găsit la domiciliu nici de jandarmi. El a fost dat în urmărire generală şi acum, teoretic, îl caută poliţiştii din toată ţara, în timp ce prietenii săi sunt cercetaţi în continuare în stare de libertate, primind doar interdicţia de a părăsi localitatea.

 

Tags: biuta  scapat  judecator  
14593 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE