Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Doi marocani depistați în Satu Mare. Au vrut să iasă ilegal din țară.
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Duminica, 10 Noiembrie 2019

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare doi cetățeni din Maroc care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge  în state din vestul Europei. 

În data de 08 noiembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, pe o stradă din municipiul Satu Mare au fost identificați doi cetățeni străini în timp ce urcau într-un autoturism în regim de taxi.

Drept urmare, s-a procedat la urmărirea taxiului care s-a desplasat spre ieșirea din localitatea Satu Mare, către frontiera de stat a României cu Ungaria.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au oprit autoturismul, care circula în regim de taxi, în care au identificat două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul serviciului teritorial, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii identității acestora.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cetăţenii străini sunt din Maroc, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, fiind solicitanți de azil în România. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cei doi cetățeni străini au fost preluați de lucrători din cadrul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș, iar în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

Tags: marocani  migranti  urmariti  
814 vizite
Distribuie pe