Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Tineri libieni reținuți în gara din Carei
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Joi, 23 Iulie 2020

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei, în cooperare cu lucrători ai Poliției Carei și ai Grupei de Jandarmi Carei, au depistat și reținut doi tineri din Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria.

În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei, în cooperare cu lucrători ai Poliției Municipiului Carei și ai Grupei de Jandarmi Carei, aflați în misiune, au observat, în Gara CFR, două persoane care au coborât din trenul care circula pe ruta Timișoara - Baia Mare și care au încercat să evite controlul, ascunzându-se după garniturile trenului staționat. Persoanele au fugit apoi spre linia de frontiera de stat, fiind reținute de către oamenii legii și conduse la sediul SPF Carei.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Libia, ambii în vârstă de 17 ani,  solicitanți ai statutului de azilant în România. Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost îndrumate spre Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

 

Tags: libieni  retinuti  gara  carei  
1404 vizite
Distribuie pe