Locale Altele
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Vin, 27 Ian 2023
Traficanţii de ţigări au abandonat două jeep-uri la graniţa cu Ucraina
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Septembrie 2009

În zorii zilei de sâmbătă, poliţiştii de frontieră din sectorul Negreşti-Oaş, au observat două maşini de teren staţionând la liziera unei păduri, în apropierea graniţei cu Ucraina.

 

Bănuind cam despre ce ar fi vorba, poliţiştii de frontieră i-au somat pe şoferi, moment în care unul dintre aceştia a fugit în pădure, dar al doilea a fost prins şi identificat.

 

La vreo 200 de metri de locul în care staţionau jeep-urile, poliţiştii de frontieră au descoperit 45 de colete pline cu ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de aproape un miliard de lei vechi.

 

Din primele cercetări a reieşit faptul că tânărul de 27 de ani prins de poliţiştii de frontieră, a fost contactat de o persoană din Bixad, care i-a oferit 1.000 RON ca să transporte ţigările din zona de frontieră până la o locaţie care urma să-i fie comunicată ulterior, prin telefon.

 

Tânărul şi amicul său au pornit noaptea din Certeze spre zona de frontieră, dar n-au mai apucat să încarce ţigările în maşini.

 

Între timp a fost identificat şi cel de-al doilea şofer şi amândoi urmează să fie prezentaţi procurorilor DIICOT din Satu Mare, sub îndrumarea cărora sunt continuate cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în contrabandă şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Tags: trafic  tigari  ucraina  jeep  
2590 vizite
Distribuie pe