Locale Altele
Luni, 23 Noiembrie 2020
Luni, 23 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ucrainean prins în timp ce transporta mii de pachete cu țigări de contrabandă
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Joi, 29 Octombrie 2020

O acțiune pe linia pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate s-a desfășurat ieri, 28 octombrie a.c., la nivelul sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș – I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Astfel, în jurul orei 09.00, oamenii legii au observat un autoturism care a ieșit de pe un drum neamenajat, îndreptându-se spre localitatea Huta-Certeze. Existând suspiciunea rezonabilă că autoturismul un Renault Kangoo înmatriculat în România este folosit în activități ilicite, polițiștii de frontieră l-au oprit pentru verificări.

În urma controlului sumar al autoturismului au fost observate mai multe colete voluminoase specifice coletelor cu țigări provenite din activități de contrabandă.

Mașina, la volanul căreia se afla un cetățean ucrainean în vârstă de 24 de ani a fost condusă la sediul sectorului, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.000 pachete țigări provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 140.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 7.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

În același timp, în zona respectivă, a fost oprit un alt autoturism, un Volkswagen Golf, înmatriculat în România, care era condus de către I.Ș, în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Totodată, în mașină se afla și pasagerul T.H., în vârstă de72 ani, tot din Maramureș. Și aceștia au fost conduși la sediul SPF Sarasău pentru verificări.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În acest caz, Poliția de Frontieră a beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Satu Mare.

Tags: ucrainean  tigari contrabanda  retinut  
1000 vizite
Distribuie pe