Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Urmărire ca-n filme pe străzile din Negrești-Oaș! Polițiștii au tras cu gloanțe în roțile unei mașini burdușite cu țigări, condusă de un ucrainean
Poliția de Frontieră  - Miercuri, 13 Octombrie 2021

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş a fost declanșată marți o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Rutiere Negreşti Oaş.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, la intrarea în Negreşti Oaş dinspre Certeze, a unui autoturism înmatriculat în România. Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în viteză, iar în urmărirea lui au pornit colegii de la Poliţia Rutieră Negreşti Oaş care, pe timpul desfăşurării acţiunii, au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 14 focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.

Ulterior, s-a reușit oprirea autoturismului pe o stradă din Negreşti Oaş, dar şoferul a abandonat maşina, lăsând motorul pornit şi reuşind să fugă. În scurt timp, şoferul a fost reţinut în curtea unui imobil din Negreşti. Bărbatul a fost identificat în persoana unui cetățean ucrainean, în vârstă de 22 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări fără timbru fiscal.

La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 8.600 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 100.600 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, iar faţă de conducătorul autoturismului s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore.

712 vizite
Distribuie pe
Pop Flaviu
Cu ce gloante au tras politistii? In poze rotile par ok.Daca stirea e pe bune doresc sa stiu marca cauciucurilor....
2021-10-15 14:49:23