Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproximativ 35 tone de produse second hand, oprite la intrarea în ţară în Vama Petea
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Vineri, 2 Decembrie 2022

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, îmbrăcăminte și saltele, întrucât șoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecție și curățare.

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară un maramureșean în vârstă de 28 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 515 kg de îmbrăcăminte și încălțăminte uzată, de la o societate comercială din Slovacia, având ca destinație o societate comercială din județul Prahova. 

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curățare și dezinsecție.

În data de 29 noiembrie, în jurul orei 17.30, în același punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureșean în vârstă de 40 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, textile și încălțăminte uzate, de la o societate comercială din Finlanda, care urmau să ajungă la o firmă din județul Harghita.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 14.835 kg - nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale. Conform legislaţiei în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

În data de 28 noiembrie, în jurul orei 11.00, în PTF Petea s-a prezentat pentru a intra în România un sucevean în vârstă de 25 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Tânărul avea automarfarul încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu saltele și textile uzate. Bunurile urmau să ajungă la o firmă din județul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 8.600 kg - nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curățare și dezinsecție.

În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

1335 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Jaf armat la RDS - UPDATE