Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Afro-asiatici prinşi la Petea
Florin Răchitan  - Luni, 19 Octombrie 2009

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control la intrarea in localitatea Petea, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, un taxi de Maramureş, în care se aflau trei cetăţeni afro-asiatici.

 

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cei trei cetăţeni străini sunt de origine egipteană, siriană, respectiv somaleză şi au vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani.

Cetăţeanul egiptean şi cel sirian au intrat legal pe teritoriul României, fiind posesori de vize de tranzit şi de lungă şedere, iar cetăţeanul somalez este solicitant al statutului de refugiat.

 

Cei trei s-au întâlnit în municipiul Baia Mare, iar de aici au luat un taxi până în localitatea Petea, cu intenţia de a trece ilegal frontiera de stat, pe lângă punctul de trecere, şi de a ajunge în Occident.

 

Celor trei cetăţeni străini le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Tags: afro-asiatici  petea  frontiera  
1755 vizite
Distribuie pe