Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Blocaje şi urmărire ca-n filme pentru prinderea unui contrabandist
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 9 Decembrie 2009

Poliţiştii de frontieră maramureşeni împreună cu cei sătmăreni, au reuşit să reţină un microbuz care transporta 15.000 pachete de ţigări aduse din Ucraina, în valoare de 15.000 euro.

 

În cursul zilei de marţi, în jurul orei 14.00, a fost depistat pe direcţia localităţii Piatra, în imediata apropiere a frontierei de stat, o persoană care încărca mai multe colete voluminoase într-un microbuz.

 

După ce a încărcat "marfa", persoana respectivă a pornit spre judeţul Satu Mare, fiind urmărită de către poliţiştii de frontieră.

În aceste condiţii, lucrătorii IJPF Maramureş au blocat posibilele direcţii de deplasare ale maşinii, luând totodată legătura şi cu poliţiştii de frontieră din Satu Mare.

 

La intrarea în judeţul nostru, şoferul microbuzului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor de frontieră sătmăreni, virând pe o stradă lăturalnică, însă după numai câţiva zeci de metri acesta a fost reţinut.

 

Şoferul a fost identificat ca fiind un bărbat de 35 de ani din localitatea Huta Certeze. La controlul efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 15.000 pachete de ţigări, marca Viceroy, în valoare de peste 15.000 de euro, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.

 

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în această activitate infracţională au mai fost implicate alte patru persoane din judeţul Maramureş, acestea fiind identificate ulterior.

Persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă. Cercetările sunt continuate de către procurorul DIICOT - Biroul teritorial Maramureş şi poliţişti de frontieră maramureşeni delegaţi de către acesta, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor ce se impun.

Tags: contrabanda  tigari  maramures  
1791 vizite
Distribuie pe