Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fără petarde de Revelion
Sergiu Lenghel  - Marti, 15 Decembrie 2009

De acest lucru ne asigură poliţiştii sătmăreni, care vor să prevină comercializarea ilegală a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Comisarul-şef Gavril Todor, mputernicit la comanda Serviciului Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase, şi agentul şef principal Dan Şipoş, din cadrul aceluiaşi departament, au tras un semnal de alarmă, n cadrul unei conferinţe de presă, cu privire la deţinerea şi folosirea de petarde şi pocnitori, aceasta fiind considerată ilegală şi se pedepseşte cu nchisoare de la trei luni la un an.

La conferinţă au mai participat şi adjunctul IPJ, comisarul-şef Florentin Vlad, respectiv subcomisar Camelia Borz.

 

Poliţiştii au reamintit faptul că Legea privind regimul materiilor explozive a limitat att categoria comercianţilor ce pot efectua acte de comerţ cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, ct şi categoriile de obiecte pirotehnice care pot fi comercializate către persoanele fizice.

 

Prin urmare, vnzarea acestor obiecte se face numai de către persoanele juridice autorizate n acest sens şi numai n locuri autorizate n acest scop.

 

n ceea ce priveşte categoriile de obiecte pirotehnice care pot fi comercializate, acestea sunt numai cele din clasa I, excepţie din această clasă făcnd artificiile din categoria "obiecte zburătoare luminoase" şi  pocnitorile care nu pot fi comercializate către persoanele fizice şi pe care acestea nu le pot deţine sau folosi. Mai pe romneşte, sătmărenii trebuie să se mulţumească pentru acest sezon de iarnă doar cu lumnări folosite pe tortul de nuntă, artificii cu confetti sau jerbele cu scntei.

 

n judeţul Satu Mare zece firme sunt autorizate să comercializeze aceste obiecte pirotehnice, iar o singură firmă poate organiza jocurile de artificii de Revelion, n Piaţa 25 Octombrie.

Tags: petarde  pocnitori  revelion  
1187 vizite
Distribuie pe