Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trafic de haşiş la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Marti, 22 Decembrie 2009

Mai mulţi tineri care se ocupau cu traficul de haşiş în judeţul Satu Mare au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Oradea au efectuat mai multe descinderi simultane la casele suspecţilor.

 

Cercetările au fost efectuate faţă de 16 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 28 de ani din Satu Mare, stabilindu-se ulterior că doar şase dintre aceştia erau traficanţi de droguri.

 

Comisarul şef de poliţie Valerian Şipoş, împuternicit şef al BCCO Oradea, ne-a declarat că minorul de 16 ani nu a făcut trafic de haşiş, fiind doar un consumator al acestor droguri. În schimb, doi dintre cei şase traficanţi cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani mai au antecedente penale, însă în alte cazuri decât cele legate de droguri.

 

Cei şase sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, după ce, în cursul lunii noiembrie poliţiştii antidrog bihoreni au efectuat patru acţiuni de prindere în flagrant a acestora, toate în municipiul Satu Mare.

 

Poliţiştii au descoperit asupra lor cantitatea de 160 grame haşiş pregătită pentru traficare. Totodată, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa din Satu Mare a unuia dintre traficanţi, au mai fost găsite alte şapte grame de haşiş.

 

Anchetatorii au stabilit că drogurile proveneau din Portugalia, acestea fiind introduse în mod ilegal pe teritoriul României, începând cu luna iunie. Până în luna noiembrie, atunci când poliţiştii i-au depistat pe tineri, traficanţii au introdus în ţară 700 de grame de haşiş, disimulate în bagaje, a căror valoare pe piaţă este de aproximativ 6.300 Euro. Din cele 700 de grame, traficanţii au distribuit pe raza judeţului Satu Mare aproximativ 530 de grame de haşiş, contra unor sume cuprinse între 27 şi 40 de lei pentru un gram.

 

În urma cercetărilor efectuate de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Oradea şi poliţiştii antidrog bihoreni s-a stabilit că traficanţii erau şi consumatori de droguri. Ceilalţi 10 tineri sătmăreni, în legătură cu care s-a stabilit că erau consumatori de droguri, au fost sancţionaţi cu 500 lei şi obligaţi să urmeze o cură de dezintoxicare.

 

Cei şase suspecţi sunt încarceraţi la ora actuală în arestul Poliţiei din Oradea, fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv. Procesul va avea loc la Tribunalul Satu Mare, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani.

Tags: hasis  trafic  satu mare  
9967 vizite
Distribuie pe