Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu-i mai umiliţi pe moldoveni!!!
Florin Răchitan  - Vineri, 5 Martie 2010

Primim aproape zilnic comunicate de presă de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, cu poze despre imigranţi clandestini descoperiţi în te miri ce locaşuri special amenajate în containere de TIR-uri sau în microbuse.

 

A devenit o practică, din care poliţiştii de frontieră îşi fac parcă un titlu de glorie, să-i fotografieze pe amărâţii proveniţi din Afganistan, din ţări africane sau din Republica Moldova, înşiraţi frumos lângă autovehiculele în care au crezut că-şi vor găsi adăpost până vor ajunge în Occident.

 

Toată presa publică fotografiile şi dă copy-paste la comunicatele de presă scrise în limbajul de lemn specific autorităţilor militare, că noa, la asta se rezumă jurnalismul în ziua de azi.

 

Problema e că piloşii şpăgari de la Poliţia de Frontieră uită că nu au trecut nici zece ani de când românaşii disperaţi, poate chiar rudele lor, fugeau clandestin în Occident ascunşi în tavanul trenurilor Express sau în containerele de pe navele oceanice, unde îşi găseau şi moartea uneori.

 

Acuma că ne-o băgat fraierii în UE, ne-am făcut jmekeri şi ne luăm de ăia mai slabi. Trebuie neapărat să-i fotografiem cu feţele buhăite de nesomn, stres şi foame, apoi să-i scoatem în zori de zi în faţa microbuselor şi să-i pozăm ca pe nişte infractori, lăudându-ne că am mai prins un grup de traficanţi şi ne-am făcut norma.

 

Asta după ce ministrul de Interne Blaga şi premierul Boc ne convoacă la videoconferinţă, fix duminică la amiază, când orice creştin îşi soarbe leveşe în familie, ca să ne dea instrucţiuni despre cum trebuie să tăiem pădurile pe o adâncime de 20 de metri de la graniţa cu Ucraina, ca să-i prindem pe nenorociţii care vor să intre ilegal în ţara noastră, că noa, acuma suntem graniţa de Est a Uniunii Europene.

 

Uitaţi-vă, vă rog, la poza de mai jos. A fost făcută la ultima „captură” a bravilor poliţişti de frontieră sătmăreni, care au lăsat în ultimii ani să treacă prin PTF Halmeu ţigări de duty-free în valoare de 19 milioane euro, din care numai şpaga a fost de vreo două milioane.
 

 

Vi se pare că moldovenii prinşi într-un locaş special amenajat în microbus sunt mafioţi fioroşi? Iar femeile sunt prostituate? Nu sunt, mai degrabă, nişte gospodine din Făleşti, Raionul Bălţi, care vor să ajungă în Italia, să devină menajere la signorina Alberta? Noa, da’ o trebuit neapărat să le pozăm şi să le dăm la presă înainte ca Băsescu să înceapă procedurile de anexare a Moldovei. Că-s fraţii noştri mai mici şi mai proşti, ce ştiu ei?

2155 vizite
Distribuie pe