Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mită refuzată de un frontierist
Sergiu Lenghel  - Joi, 25 Martie 2010

I s-a oferit 500 de euro, însă a refuzat. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetăţean chinez care încerca să mituiască un poliţist de frontieră sătmărean cu suma de 500 euro.

 

Miercuri seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru controlul de frontieră un bucureştean aflat la volanul unui autoturism marca Porsche Cayenne.

Împreună cu el se afla şi un cetăţean chinez, care, la controlul documentelor de călătorie a prezentat un paşaport în care se afla o bancnotă de 500 euro.

 

Agentul poliţiei de frontieră a înapoiat paşaportul cetăţeanului chinez împreună cu bancnota, solicitându-i acestuia ca banii să fie scoşi din documentul de călătorie. Încercarea de mituire a fost recunoscută de chinez, acesta precizând în acel moment că banii au fost puşi în paşaport în mod intenţionat, pentru ca agentul de poliţie să îi faciliteze ieşirea din ţară, deoarece nu deţine viză de intrare în Spaţiul Schengen.

 

Anterior, în aceeaşi zi, cei doi s-au prezentat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, unde cetăţeanului chinez nu i s-a permis intrarea în spaţiul Schengen, deoarece nu îndeplinea condiţiile legale.

 

Apoi, încercându-şi norocul la Urziceni, cei doi au insistat să ofere suma de bani şi după ce li s-a adus la cunoştinţă că se pot alege cu dosar penal. Poliţistul de frontieră a solicitat prezenţa pe sensul de ieşire din ţară a coordonatorului grupei de serviciu din cadrul P.T.F. Urziceni, care, la rândul lui a refuzat mita de 500 euro oferită. Prin şefii ierarhici, au intrat pe fir şi lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Satu Mare.

 

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a fost organizat flagrantul, iar cei doi bărbaţi au fost surprinşi în timp ce ofereau poliţistului de frontieră suma de 500 euro. Pentru infracţiunea de dare de mită, ambele persoane s-au ales cu un dosar penal.

Tags: mita  frontiera  chinez  
1003 vizite
Distribuie pe