Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bebeluş abandonat în scara unui bloc
Sergiu Lenghel  - Marti, 18 Mai 2010

La doar câteva ore după ce s-a născut, un băieţel a fost abandonat în scara unui bloc din cartierul Micro 17. Un tânăr de 27 de ani a descoperit în dimineaţa zilei de marţi în scara blocului în care locuia un bebeluş înfăşurat într-un prosop şi o pungă de plastic.

 

Sătmăreanul a sunat imediat la numărul de urgenţe 112, fiind anunţată Poliţia şi Ambulanţa în jurul orei 6.35. Micuţul a fost găsit în blocul UJ26 de pe strada Jocului, fără a avea tăiat cordonul ombilical.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, afirmă că starea de sănătate a copilului este bună şi urmează să fie vaccinat. "Greutatea lui este de 3,400 kg. Nu a suferit şoc hipotermic, iar la spital i-a fost tăiat cordonul ombilical" – a declarat Demian.

 

Asistentele i-au găsit şi un nume, Viorel. Copilul se află la secţia nou-născuţi a Spitalului Judeţean, iar Poliţia a început să o caute pe femeia care a născut în noaptea de luni spre marţi.

 

"Femeia riscă dosar penal şi închisoare de la 1 la 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji. Colegii mei efectuează cercetări în acest caz pentru a depista mama bebeluşului" - spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ana Mălăescu.

 

Şi Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat în acest caz. "Vom lua măsurile de protecţie pentru copil, iar dacă mama va fi găsită, o vom introduce într-un program de consiliere" - precizează Mihaela Bonea, şefa Serviciului Abandon din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

 

Băieţelul ar putea fi plasat în regim de urgenţă la un asistent maternal, în funcţie de rezultatele cercetărilor efectuate de poliţişti şi de medicii care vor decide până când va sta acesta în spital.

977 vizite
Distribuie pe