Locale Altele
Marti, 28 Ianuarie 2020
Marti, 28 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focuri de armă la frontiera cu Ucraina
Sergiu Lenghel  - Vineri, 13 August 2010
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru reţinerea unui grup de persoane ce intenţiona să introducă ilegal joi seara, peste „frontiera verde“, 19.000 pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina.


Joi seara, în jurul orei 22.10, pe raza localității Bixad, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane ce transportau colete voluminoase. S-a procedat la somarea lor, dar întrucât aceştia nu s-au supus şi au încercat să fugă, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical.

Cu toate că, profitând de întuneric, zona împădurită şi de relieful foarte accidentat, traficanţii de ţigări au abandonat coletele şi s-au retras spre teritoriul ucrainean, echipajul poliţiei de frontieră a reușit să rețină o persoană.

Este vorba despre un cetățean ucrainean, în vârstă de 34 de ani. Imediat au fost informate autorităţile din statul vecin, în vederea depistării persoanelor implicate. La faţa locului au fost descoperite 39 colete ambalate în folie neagră care conţineau 19.000 pachete ţigări, marca Viceroy 17.000 pachete Viceroy roşu şi 2.000 Viceroy albastru , de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 82.500 lei“, a spus Oana Totorean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Cetăţeanului ucrainean reţinut de către poliţiştii de frontieră i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în acest caz continuă, atât de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, cât şi de autorităţile ucrainene, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest eveniment şi documentării întregii activităţi infracţionale.
1340 vizite
Distribuie pe