Locale Altele
Luni, 9 Decembrie 2019
Luni, 9 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ţigări ascunse în cutii de bere şi de cafea
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Luni, 23 August 2010

Peste 50 de pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean a ascuns un băimărean în cutii de bere şi de cafea sperând că astfel va putea introduce marfa în ţară fără să-i fie descoperite ţigările la controlul de frontieră. Acum este cercetat penal.

Duminică, 22 august, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară Iuliu Vasile L., în vârstă de 42 de ani, din municipiul Baia Mare. Acesta conducea un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Maramureş.
 
La controlul de frontieră efectuat de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali conducătorul auto a declarat că are în maşină 120 de fire de ţigări 6 pachete .

În momentul în care s-a efectuat control amănunţit asupra autoturismului, în maşina băimăreanului au fost descoperite 52 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, care erau ascunse în cutii de bere, în cutii de cafea şi în cutia destinată triunghiului reflectorizant.

Inspectorii vamali i-au aplicat şoferului o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei, au confiscat ţigările şi au reţinut autoturismul până la plata amenzii.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu este pentru prima dată când în maşina băimăreanului sunt descoperite ţigări nedeclarate. În 30 iulie, Vasile L. a mai fost sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei, atunci fiind găsite asupra sa 117 pachete de ţigări, tot la intrarea în ţară prin PTF Halmeu.

De această dată, băimăreanului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragerea de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub regim vamal, dacă valoarea mărfurilor este mai mică de 20.000 de lei.

887 vizite
Distribuie pe