Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trafic cu mercur în parcarea unui supermarket
IPJ Satu Mare  - Miercuri, 1 Septembrie 2010
Peste 6 kilograme de mercur au fost depistate de poliţişti în parcarea unui supermarket din Satu Mare. 3 bărbaţi sunt suspectaţi de trafic cu mercur și riscă între 3 și 15 ani de închisoare. Judecătorii au emis deocamdată mandate de a nu părăsi localitatea, pentru 29 de zile.


Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Satu Mare, împreună cu ofiţeri ai Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Oradea şi Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Satu Mare, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, au organizat şi desfăşurat marți, în jurul orei 18.30, o acţiune de prindere în flagrant a unor „comercianţi” de substanţe toxice.


Astfel, au fost depistaţi K. Attila, de 32 de ani, N. Levente, de 42 de ani şi T. Imre, de 25 de ani, toţi din comuna Oraşu Nou, în timp ce încercau să comercializeze 6,085 kg de mercur, în parcarea unui supermarket din Satu Mare. Marfa era ascunsă într-un rucsac, respectiv în diferite flacoane.

Marți, cei trei au fost prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Magistraţii au dispus faţă de doi dintre aceştia măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 de zile.


Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau orice altă operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice fără drept, fapta prevazută de Legea 263/2005, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/ 2003 privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

950 vizite
Distribuie pe