Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cinci migranţi reţinuţi la frontiera cu Ungaria
Poliţia de Frontieră  - Miercuri, 1 Septembrie 2010

Cinci cetăţeni străini care au vrut să ajungă ilegal în vestul Europei sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni. Persoanele au fost reţinute în momentul în care încercau să treacă ilegal din România în Ungaria.

 

În noaptea de marţi spre miercuri, în zona de responsabilitate a Sectorului P.F. Petea a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, acţiune la care au participat lucrătorii Biroului CIT al IJPF Satu Mare, Detaşamentul Sprijin Operativ şi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Petea. 

 

În cadrul acţiunii declanşate, poliţiştii de frontieră sătmăreni au reţinut, în jurul orei 01.30, la aproximativ 1.500 metri de frontiera româno-maghiară, un grup de cinci persoane care se îndreptau pe jos, pe direcţia localităţii Bercu, spre teritoriul statului maghiar.

 

Au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Petea, unde, din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni palestinieni, un marocan şi un algerian. Aceştia au vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, iar unul dintre ei este solicitant al statutului de azilant în ţara noastră.

 

Cei cinci au declarat că în urmă cu câteva zile s-au întâlnit la o moschee din Bucureşti şi s-au înţeles ca împreună să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru ca apoi unul dintre ei să rămână pe teritoriul statului maghiar, iar ceilalţi patru urmau să-şi continue călătoria până în Italia.

 

Şi-au făcut traseul cu ajutorul unei hărţi, au venit din Bucureşti până în Satu Mare cu trenul, iar de aici au luat un taxi, cerându-i şoferului să-i ducă până în Bercu. Din Bercu au încercat să-şi continue călătoria pe jos, pe frontiera verde, pentru a trece ilegal în Ungaria. Însă la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră au fost reţinuţi de către frontierişti.

 

Celor cinci cetăţeni străini le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

943 vizite
Distribuie pe