Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Razie nocturnă a poliţiştilor pe drumurile din judeţ
Lorena Georgi  - Duminica, 5 Octombrie 2008

Aproape 200 de conducători auto care au tranzitat judeţul Satu Mare au fost amendaţi la sfârşitul săptămânii trecute de către agenţii de la Poliţia Rutieră. Pe lângă amenzile ce depăşesc 16.000 de lei, unii s-au ales cu puncte de penalizare, iar alţii au rămas fără permis.

Cei mai mulţi, aproape 70, au fost prinşi de radar cu viteză mai mare decât limita legală admisă. Alţi patru nu au acordat prioritate altor maşini, 36 nu au folosit centura de siguranţă, 24 au circulat la volanul unor maşini cu defecţiuni tehnice, alţi 28 de şoferi nu aveau documentele asupra lor, iar 27 au oprit sau staţionat în locuri interzise.

 

La acţiunea de sâmbătă noaptea au fost invitaţi şi reprezentanţii mass-media, care s-au deplasat pe teren împreună cu echipajele de poliţişti, la acţiune fiind prezent şi inspectorul şef al IPJ Satu Mare, Liviu Tăut. Echipajul care s-a deplasat spre Poiana Codrului, format din agenţii Medieşan şi Lupişcă s-au întânit cu un “turmenat” chiar în localitatea Cărăşeu. Şoferul, un agent de vânzări în vârstă de 44 ani, a declarat că băuse o bere cu viceprimarul din Lipău, însă etilotestul indica....mai multe beri, adică o concentraţie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cetăţeanului „turmentat” din motive mai mult sau mai puţin politice i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

Echipajul care s-a deplasat spre Oraşu Nou s-a întânit cu un caz şi mai interesant. Un şofer de 36 ani a fost prins beat la volanul unui Hyundai, care avea şi numere expirate. Acesta a fost dus la spital, pentru recoltarea de sânge. La numai zece minute, agenţii Dănciuţ şi Sturz au oprit acelaşi autoturism, condus de....surpriză......fratele şoferului. Şi acesta consumase alcool şi, în plus, nu avea permis de conducere, fiind în vârstă de doar 16 ani. Toţi aceştia veniseră de la un chef, unde alcoolul a fost baza.

 

Nici poliţiştii careieni nu s-au plictisit sâmbătă seară. Aceştia au cercetat un accident petrecut între Carei şi Petreşti. Un autoturism Dacia intrase într-un copac, dar poliţiştii n-au găsit pe nimeni în maşină.  Ulterior, aceştia au descoperit că maşina era furată din Carei. Autorul fost prins în câmp, unde încercase să se ascundă de oamenii legii. Nici el nu avea permis de conducere şi băuse fără măsură. Bărbatul a fost reţinut, urmând să fie prezenat Parchetului cu propunerea de a fi dus în faţa instanţei în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

Tags: razie  politie  circulatie  
2283 vizite
Distribuie pe