Locale Altele
Luni, 27 Ianuarie 2020
Luni, 27 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focuri de armă la granița cu Ucraina
IJPF Satu Mare  - Joi, 7 Octombrie 2010
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au surprins și reținut miercuri noaptea trei cetățeni ucraineni în timp de desfășurau acțiuni de contrabandă la frontiera româno-ucraineană.

Țigările, în valoare de 32.250 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 06 octombrie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, cu ajutorul aparatului de vedere pe timp de noapte, un grup de persoane care transporta dinspre frontieră spre interiorul ţării noastre mai multe colete voluminoase.

S-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, executându-se mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale.

Imediat s-a reuşit reţinerea şi identificarea celor trei persoane: este vorba despre cetăţeni ucrainieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani.

În urma inventarierii coletelor transportate de către aceştia s-a stabilit că este vorba despre 15 baxuri de ţigări – 7.500 pachete – de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 32.250 lei, a fost confiscată, conform legislaţiei în vigoare.

Celor trei cetăţeni ucraineni li s-a întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.

780 vizite
Distribuie pe