Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Scandal la balul strugurilor din Căpleni
Lorena Georgi, Florin Răchitan  - Luni, 6 Octombrie 2008

Poliţiştii din Carei sunt acuzaţi de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare că ar fi folosit metode abuzive în timpul intervenţiei pe care au avut-o în noaptea de duminică spre luni, la tradiţionalul bal al strugurilor din Căpleni.

Sesizaţi în cursul dimineţii de astăzi, preşedintele Csehi Arpad şi vicepreşedintele Valentin Macec au prezentat la şedinţa Comitetului Consultativ Judeţean cazul intervenţiei catalogate ca brutală şi lipsită de temei legal de azi noapte, de la balul strugurilor din Căpleni. Potrivit datelor prezentate de cei doi, nu mai puţin de 10 poliţişti din Carei au descins în forţă la manifestare, cu scopul de a investiga provenienţa fondurilor utilizate pentru organizarea balului şi sumele colectate din vânzarea biletelor, existând suspiciuni că organizatorii ar fi comis evaziune fiscală.

Şeful adjunct al Poliţiei Municipale Carei, Dănuţ Coşarcă, a precizat că acuzaţiile aduse sunt nefondate. Acesta a declarat că acţiunea a fost planificată a se desfăşura în scopul prevenirii unor acte de violenţă şi nu s-a efectuat niciun abuz. Mai mult, Coşarcă a precizat că atunci când s-a descoperit că biletele erau făcute pe calculator, acestea au fost confiscate. La fel s-a întâmplat şi cu suma încasată pe bilete, 800 de lei, care ulterior a fost predată primarului din Căpleni.


Edilul-şef al comunei Căpleni, Vilhelm Mosdoczi, s-a arătat stupefiat de intervenţia în forţă a poliţiştilor careieni. „Din moşi-strămoşi, balul este organizat de paznicii de la vie, care cheltuiesc mulţi bani cu organizarea şi rămân, practic, la zero, în urma vânzării biletelor. Nu e vorba aici de dorinţa de îmbogăţire a vreunui organizator şi nici statul nu a fost păgubit cu nimic, de aceea intervenţia forţelor de ordine mi s-a părut exagerată şi absurdă”, a declarat primarul.

Tags: capleni  bal  struguri  scandal  
2577 vizite
Distribuie pe