Locale Altele
Vineri, 3 Iulie 2020
Vin, 3 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Funcționar public prins în flagrant în timp ce lua mită
Ioana Gavrău  - Marti, 26 Octombrie 2010
O angajată a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare este cercetată pentru trafic de influență după ce aceasta a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând 350 euro mită.

Andrea Nagy (41 ani), secretarul Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, ar fi promis unei pensionare că o ajută să primească aviz favorabil într-un dosar.

În momentul în care i s-a cerut suma de bani, pensionara a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție, organizându-se un flagrant.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare prin Serviciul Anticorupție a fost sesizat, iar luni dimineața, la barul unui hotel-restaurant din municipiu, femeia a fost prinsă în timp ce lua cei 350 de euro“, a spus procurorul Gabriela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

În schimbul acestei sume, Andrea Nagy urma să-i rezolve pensionarei un aviz pentru încadrarea într-un grad de handicap favorabil acesteia. „Femeia a fost prinsă și audiată pe tot parcursul zilei. Aceasta și-a recunoacut fapta, fiind cercetată pentru trafic de influență“, a mai spus Gabriela Pop. Pentru fapta sa riscă până la 10 ani de pușcărie.

„Nu mă pronunț“

Andrea Nagy este angajata DGASPC Satu Mare din ianuarie 2007, iar până la această dată nu a ridicat probleme în cadrul instituției.

„Nu au fost probleme cu Andrea, dar nu-mi pot explica acest gest. Prefer să nu mă pronunț“
, a spus Mariana Dragoș, directorul adjunct al DGASPC Satu Mare.

S-au și luat primele măsuri împotriva ei.
 
Femeia a fost mutată la un alt serviciu, unde nu are contact cu persoanele adulte, dar nici cu copiii. Se ocupă de treburi administrative. În momentul în care vom avea o înștiințare clară de la Parchet, urmată de o soluție, probabil va urma concedierea ei“, a mai spus Mariana Dragoș.

Femeia este cercetată în stare de libertate.

1841 vizite
Distribuie pe