Locale Altele
Miercuri, 2 Decembrie 2020
Mie, 2 Dec 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Microbus furat din Cehia, descoperit la Halmeu
Poliţia de Frontieră  - Vineri, 5 Noiembrie 2010

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un ucrainean care a vrut să iasă din România cu o maşină ce figurează ca fiind furată din Cehia. De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au descoperit alte 20 de vehicule furate din străinătate.

 

Joi seara, în jurul orei 23, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetățeanul ucrainean Vasiyl K., în vârstă de 48 de ani.

Bărbatul conducea un autovehicul marca Volkswagen Caravelle pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de Ucraina.

 

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au constatat că autovehiculul cu care ucraineanul călătorea figurează ca fiind furat din Cehia din septembrie 2010.

 

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor, iar cetăţeanului ucrainean i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

 

De la începutul anului 2010, poliţiştii de frontieră sătmăreni au mai descoperit alte 20 autovehicule ce figurau ca fiind furate din străinătate. Cele mai multe dintre ele sunt înregistrate ca fiind furate din Italia – 8 dintre acestea. Totodată, persoanele implicate sunt în majoritate cetăţeni români, dar şi ucraineni şi un cetăţean maghiar.

 

Dintre autovehiculele descoperite de poliţiştii de frontieră sătmăreni, cinci au fost mopede ce figurau ca fiind furate din Italia şi au fost descoperite în trafic de către lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş, iar patru au fost utilaje de mare capacitate, folosite în construcții.

1230 vizite
Distribuie pe