Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Cadou de moș: țeapă de 1320 lei
IPJ Satu Mare  - Marti, 7 Decembrie 2010
O sătmăreancă a primit sâmbătă seara un S.M.S. prin care era înştiinţată că în urma unei extrageri a fost desemnată câştigătoarea unui premiu în valoare de 20.000 de euro, oferit de o societate cunoscută din Bucureşti. Aceasta a plătit 1320 lei pentru a i se vira banii în cont. Prea târziu și-a dat seama că este vorba despre o înșelătorie.

Partea vătămată a luat legătura cu un bărbat ce se pretindea reprezentant al societăţii în cauză, care i-a comunicat că pentru a intra în posesia premiului trebuie să achite suma de 1.320 de lei.

Astfel, fără a verifica autenticitatea celor spuse de pretinsul reprezentant al societăţii, calitatea sa de angajat sau chiar existenţa unei trageri la sorţi organizată de respectiva firmă, sătmăreanca a trimis prin mandat poştal on-line suma de bani solicitată. Abia după ce a constatat că nu i-au fost viraţi cei 20.000 de euro promişi, femeia a constatat că a fost înşelată.

Pentru a preveni prejudicierea, este important să aveţi în vedere următoarele aspecte, ca măsuri proprii de protecţie:

-nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie;
nu comunicaţi şi nu trimiteţi date personale sau copii după C.I., buletin, cărţi credit/debit, etc. pe e-mail/fax;

-nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru un premiu la care aţi fost anunţat câştigător;

-nu expediaţi sume de bani prin mandate on-line şi nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru;

-nu furnizaţi date personale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.

Pentru a nu fi prejudiciat, întotdeauna când sunteţi abordat în modalitatea prezentată mai sus, solicitaţii persoanei respective date concrete, care pot fi verificate, o locaţie exactă, cu datele de identificare ale societăţii respective, unde să vă puteţi informa, pentru verificarea aspectelor legate de aşa-zisul concurs câştigat. Verificaţi personal telefonic despre existenţa oricărui concurs sau promoţii.

Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip S.M.S., numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele S.M.S., pentru ca aceste date să poată fi verificate, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
1525 vizite
Distribuie pe