Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Braconieri prinşi de poliţişti de frontieră
Poliţia de Frontieră  - Miercuri, 29 Decembrie 2010

Marţi seara, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, aflaţi în misiune pe comunicaţia Resighea – Scărişoara Nouă, au observat un autoturism de teren care se deplasa pe un drum forestier în pădurea Scărişoara, oprind la circa 100 de metri de marginea pădurii.


 

Imediat poliţiştii de frontieră au observat că în autovehiculul marca Mitsubishi, înmatriculat în Anglia, se aflau două persoane cărora le-au cerut documentele de identitate. La volanul maşinii se afla Emeric Zoltan S., în vârstă de 34 de ani, din Andrid, care era însoţit de Nicolae Mircea C., 37 de ani, din Pişcolt.

 

Cei doi nu aveau asupra lor documentele de identitate. Emeric Zoltan S. a prezentat o autorizaţie de vânătoare, care însă era expirată. Nicolae Mircea C. a specificat faptul că este gestionarul Fondului de vânătoare 38 Pişcolt.

 

La controlul maşinii, pe bancheta din spate au fost găsite două arme de vânătoare, iar în portbagaj, într-o ladă din plastic, era o căprioară împuşcată.


 

Cum autorizaţia de vânătoare prezentată la control era expirată, cele două persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei pentru cercetări.

 

Din verificările efectuate s-a stabilit că Emeric Zoltan S. a obţinut o autorizaţie de vânătoare individuală pentru o căprioară, vânătoarea urmând să se desfăşoare în prezenţa organizatorului de vânătoare Nicolae Mircea C., gestionarul Fondului de vânătoare 38 Pişcolt. Însă autorizaţia respectivă era expirată. Cu toate acestea, în cursul zilei de marţi, cei doi au ieşit împreună în zona localităţii Scărişoara Nouă, iar în jurul orei 17.00, în apropierea clădirii fostului pichet grăniceresc Scărişoara, Emeric Zoltan S. a împuşcat o căprioară, pe care a pus-o într-o ladă din plastic în portbagajul maşinii.

 

Ulterior, cei doi au urcat în autoturism şi au pornit spre Pişcolt, moment în care au fost observaţi şi opriţi de poliţiştii de frontieră. Atât vânătorul, cât şi gestionarul Fondului de vânătoare au declarat că nu au observat că autorizaţia de vânătoare este expirată.

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni îi cercetează acum pe cei doi pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj. Armele şi muniţia aferentă au fost ridicate pentru a fi predate Serviciului AEST din cadrul IPJ Satu Mare, căprioara a fost predată reprezentanţilor AJVPS, iar autovehiculul cu care cei doi au fost la vânătoare a fost indisponibilizat la S.P.F. Carei până la finalizarea cercetărilor.

2645 vizite
Distribuie pe