Locale Altele
Luni, 24 Februarie 2020
Luni, 24 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mita de la Vama Halmeu mergea la un partid politic
Realitatea.net  - Miercuri, 9 Februarie 2011
Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru luare de mită pentru numirea în funcţie a şefului vămii Halmeu. Potrivit DNA, banii ceruţi pentru a o pune în funcţie pe Nicoleta Dobrescu ar fi ajuns la un partid politic şi la şeful unei instituţii.

Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost pus sub acuzare în dosarul mitei de la Vama Halmeu.

Potrivit DNA, omul de afaceri Florian Liviu i-a pretins Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a interveni pe lângă Radu Mărginean să o delege în funcţia de şef al biroului vamal Halmeu pe Dobrescu.

Procurorii spun că Nicoleta Dobrescu a fost numită pe 23 septembrie 2009 de Radu Mărginean, fără concurs, ci doar în urme unei întâlniri cu şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Cei 430.000 de euro au fost împărţiţi de mai multe persoane.

"În cursul lunii septembrie 2009 inculpatul Florian Liviu i-a pretins suma de 130.000 euro promitându-i în baza aceleiasi influenţe pe care a spus că o are asupra numitului Mărginean Radu Traian că îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef al biroului vamal Halmeu. Astfel, cum dovedesc actele de la dosar, influenţa a fost una reală, întrucât în 23.09.2009 învinuita Dobrescu Nicoleta, în urma unui interviu, care deşi nu a fost anunţat legal, nu a fost susţinut un concurs, ci a fost doar la o întâlnire programată de inclupatul Florin Liviu prin intermediul lui Eugeniu Petrecu, cu numitul Mărginean Radu Traian, a fost numită în funcţie. În urma acestei întâlniri, în care s-au făcut nişte promisiuni, învinuita Dobrescu a fost delegată prin ordinul şefului ANA în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu", se arată în încheierea penală la decizia de arestare pe 29 de zile, emisă de Tribunalul Satu Mare.

Tribunalului Satu Mare a decis arestarea pe 29 de zile a lui Liviu Florian şi a complicilor acestuia. Banii ceruţi de omul de afaceri ar fi ajuns la un partid politic şi şeful ANV.

"Dobrescu Nicoleta l-a desemnat pe Niţu Ioan Romeo(coinculpat) să îi dea banii lui Savu Ion(coinculpat), desemnat de Liviu Florian. Banii au ajuns la Florian, care a spus că prin Petrescu Eugeniu vor merge la şeful ANV şi la un partid politic", se arată în referatul DNA.

"Solicitarea unor sume atât de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, în numele şi pentru un PARTID POLITIC şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă este de asemenea în masură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile publice", se mai arată în încheierea penală la decizia de arestare pe 29 de zile, emisă de Tribunalul Satu Mare.
1355 vizite
Distribuie pe