Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Motociclete furate din Italia, ascunse între colete cu haine
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 10 Aprilie 2011

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un bărbat în maşina căruia au fost descoperite 11 motociclete dezasamblate, care figurează furate din Italia în cursul acestui an. Acestea erau ascunse printre colete cu articole de îmbrăcăminte.


 

Sâmbătă, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară Nicolai G., 42 de ani, cu dublă cetăţenie – română şi ucraineană – domiciliat în Ucraina.

 

Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Ucraina. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la verificarea compartimentului de marfă al maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat că autoutilitara este plină cu articole de îmbrăcăminte.


 

Totodată, conducătorul auto a prezentat la control, pe lângă documentele personale şi cele ale maşinii, şi două avize de însoţire a mărfii – unul din 20 martie şi celălalt din 06 aprilie – eliberate de două societăţi comerciale din Budapesta, dar care nu aveau ştampila firmei emitente şi nici datele firmei beneficiare. Unul dintre avize era eliberat pentru 50 colete cu 2.400 bucăţi pantaloni scurţi, în valoare de 13.522 dolari, iar celălalt pentru 6 colete a câte 48 bucăţi blugi bărbăteşti, în valoare de 1.872 dolari.

 

Poliţiştii de frontieră au avut unele suspiciuni cu privire la marfa aflată în autoutilitară, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi au descoperit 475 pantaloni scurţi marca Glostory Men, 226 pantaloni de blugi marca Superlapp denim. Iar în spatele articolelor de îmbrăcăminte au găsit 11 cadre de motociclete şi subansamblele acestora.


 

Mai exact dezasamblate în bucăţi 10 motociclete şi un motoscuter, mărcile BMW, Yamaha, Ducati, Kawasaki, Suzuki, Triumph şi Honda. Pe cadrele de motociclete au fost găsite şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale acestora.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră sătmăreni au constatat că toate cele 11 vehicule figurează ca fiind furate din Italia, în perioada 21 martie – 02 aprilie 2011. Mai mult, nici articolele de îmbrăcăminte nu prezintă elementele de siguranţă ale specimenelor firmei respective.

 

Conducătorul auto a declarat că lui i s-a propus să aducă autoutilitara încărcată dintr-o parcare de pe autostrada M3 (Ungaria) până în localitatea Siret, urmând ca în schimbul acestui serviciu să primească 100 de dolari.
 

 

Acum Nicolai G. este cercetat pentru complicitate la furt şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă.

 

Motocicletele şi articolele de îmbrăcăminte au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, iar autoutilitara indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

3630 vizite
Distribuie pe