Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Permis de conducere fals, cumpărat cu 50 euro
Poliţia Satu Mare  - Luni, 16 Mai 2011

Un român cu domiciliu în străinătate este cercetat de polițiștii de frontieră după ce la ieșirea din țară acesta a prezentat la control un permis de conducere fals. Documentul și-l cumpărase contra sumei de 50 euro.

 

La Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieși din țară Eduard R., în vârstă de 39 de ani, având dublă cetățenie – română și moldovenească - și domiciliul în străinătate.

 

Acesta conducea un autoturism marca Hyundai Lantra, înmatriculat în Slovenia. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, polițiștii de frontieră i-au solicitat la control documentele personale și actele mașinii.

 

La verificarea acestora, ei au constatat că permisul de conducere prezentat la control - și pe care era trecut faptul că fusese eliberat de către autoritățile din R. Moldova – nu era unul autentic. Mai mult, polițiștii de frontieră au constatat în urma verificărilor efectuate că Eduard R. nu posedă permis de conducere eliberat de către autoritățile române.

 

Conducătorul auto a declarat că în februarie 2010, în timp ce se afla în Ungaria, i-au fost furate toate documentele. Odată ajuns în R. Moldova, bărbatul spune că și-a comandat pe internet, de pe un site în limba rusă, un permis de conducere pe care ulterior i l-a adus o persoană necunoscută, iar el a plătit în schimb 50 de euro.

 

Lui Eduard R. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.

1307 vizite
Distribuie pe