Locale Altele
Vineri, 5 Iunie 2020
Vin, 5 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliţiştii de frontieră au confiscat 2.000 de litri de alcool
Poliţia de Frontieră  - Marti, 31 Mai 2011

Aproape 2.000 litri de alcool au descoperit polițiștii de frontieră din Carei în două mașini oprite la control la intrarea în municipiu. Conducătorii auto sunt cercetați pentru evaziune fiscală, iar mașinile și alcoolul au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

 

Astfel, luni seara, în jurul orei 20.15, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei a oprit pentru control, la intrarea în municipiul Carei, un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Anglia. Mașina era condusă de Mariana U., în vârstă de 40 de ani, din Baia Mare.
 

 

La controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au constatat că pe bancheta din spate și în portbagaj se află mai multe recipiente din plastic care conțineau un lichid incolor cu miros de alcool, marfă pentru care conducătoarea auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

 

La sediul S.P.F. Carei, polițiștii de frontieră au solicitat și prezența comisarilor Gărzii Financiare Satu Mare și au inventariat marfa aflată în mașina băimărencei. În urma inventarierii s-a constatat că în cele 36 de recipiente din plastic se aflau 484 litri de alcool, ce avea o concentrație de 97 de grade.

 

Conducătoarea auto a declarat că marfa a primit-o în municipiul Baia Mare și trebuia să o transporte până în Oradea, în apropierea stațiunii Băile 1 Mai.


 

În dimineața zilei de marţi, în jurul orei 7, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei au observat că șoferul unei autoutilitare care se deplasa spre municipiul Carei, la vederea polițiștilor de frontieră, a oprit mașina în parcarea unei societăți comerciale.

 

Oamenii legii i-au solicitat celui aflat la volan documentele personale. S-a constatat astfel că șoferul este Tamas Gabor K., în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea o autoutilitară marca Mazda, înmatriculată în Ungaria. În compartimentul de marfă al mașinii, în spatele unor cutii din carton, se aflau mai multe recipiente din plastic ce coțineau alcool.
 

 

Şoferul a fost condus la sediul S.P.F. Carei. Totodată, polițiștii de frontieră au anunțat și comisarii Gărzii Financiare, care au sosit în scurt timp la fața locului. Marfa aflată în mașină a fost inventariată și s-a constatat că în recipiente erau 1.367 litri alcool cu o concentrație între 91 și 96 grade. Nici în acest caz conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta.

 

Celor doi conducători auto le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și evaziune fiscală.

 

Mașinile și întreaga cantitate de alcool au fost ridicate de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor. Întreaga cantitate de alcool se ridică la valoarea de 162.735 lei, iar comisarii Gărzii Financiare Satu Mare au evaluat prejudiciul adus statului român de către cei doi conducători auto la valoarea de aproximativ 78.000 lei.

788 vizite
Distribuie pe